Wij zijn dankbaar voor de weergaloze begeleiding bij onze succesvolle funding van 4 miljoen euro en herstructurering naar een coöperatie!” 

Stijn Markusse

Oprichter Boerschappen

"Dit team van gamechangers herschrijft de financieringregels voor duurzame MKB-bedrijven, totaal."

– Dennis Hurkmans | Bus Whisky

Neleman

Sharefunders heeft Neleman Organic Vineyards begeleid met het ophalen van ruim 9.6 miljoen euro aan groeikapitaal verdeeld over zes verschillende publieke fundingrondes en het aan boord halen van meer dan 2.500 aandeelhouders.

Neleman Organic Vineyards is een producent en verkoper van duurzame biologische wijn uit Spanje, Frankrijk en Italië. Neleman Organic Vineyards verkoopt wijn in meer dan 30 landen wereldwijd.

Sector: Beverage
Fase: Scale-up

COMMUNITY MANAGEMENT

LEGAL

EQUITY FUNDING

VALUATION

Boerschappen

Sharefunders heeft Boerschappen begeleid met het ophalen van 5.8 miljoen euro aan groeikapitaal in een publieke fundingronde.

Boerschappen verkoopt maaltijdboxen waarvan de inhoud afkomstig is van lokale boeren bij de consument in de buurt. Naast particulieren levert Boerschappen ook producten aan publieke instellingen.

Sector: Food
Fase: Scale-up

LEGAL

EQUITY FUNDING

VALUATION

Yoghurt Barn YB

Sharefunders heeft YB (Yoghurt Barn) begeleid bij het ophalen van ruim 1.2 miljoen euro aan groeikapitaal in een publieke fundingronde.

YB is een keten van restaurants die voornamelijk producten op basis van plantaardige zuivel op de markt brengt. Naast eigen restaurants verkoopt YB ook producten via supermarkten aan de consument.

Sector: Food
Fase: Scale-up

LEGAL

EQUITY FUNDING

VALUATION

Bus Whisky

Sharefunders heeft Bus Whisky begeleid bij het ophalen van 1.9 miljoen euro aan groeikapitaal in een publieke fundingronde.

Daarnaast heeft Sharefunders Bus Whisky begeleid bij het implementeren van “stock appreciation rights” (SARs) voor werknemers. Bus Whisky is een Brabantse whisky producent en mag zich de duurzaamste whisky producent ter wereld noemen. De whisky van Bus Whisky is gemaakt van producten die volledig groeien en verwerkt worden op eigen Brabantse grond.

Sector: Beverage
Fase: Scale-up

LEGAL

EQUITY FUNDING

VALUATION

WERKNEMERSPARTICIPATIE

Blue Current

Sharefunders heeft Blue Current begeleid bij het ophalen van 5 miljoen euro aan groeikapitaal in een publieke fundingronde.

Blue Current produceert, verkoopt en installeert zijn eigen merk laadpalen voor elektrische auto’s en verkoopt deze zowel aan particulieren als aan bedrijven.

Sector: Sustainable Mobility
Fase: Scale-up

LEGAL

EQUITY FUNDING

VALUATION

European Sleeper

Sharefunders heeft European Sleeper begeleid bij het ophalen van 4.2 miljoen euro aan groeikapitaal verdeeld over twee publieke fundingrondes.

European Sleeper is een uitbater van nachttreinen tussen Brussel en Praag. Vanaf april 2023 verwacht European Sleeper. om de eerste nachttreinen te laten rijden.

Daarnaast heeft Sharefunders European Sleeper geholpen met het implementeren van “stock appreciation rights” (SARs) voor werknemers.

Sector: Sustainable Mobility
Fase: Start-up

LEGAL

EQUITY FUNDING

VALUATION

WERKNEMERSPARTICIPATIE

Oma's Soep

Sharefunders heeft Oma’s Soep begeleid bij het ophalen van 500 duizend euro aan groeikapitaal in een publieke fundingronde.

Oma’s Soep is een social enterprise die via supermarkten hun soepen en maaltijden verkoopt die gebaseerd zijn op recepten van Oma. 50% van de nettowinst van Oma’s Soep wordt gedoneerd aan de stichting Oma’s Soep die de eenzaamheid onder ouderen bestrijdt.

Sector: Food
Fase: Start-up

LEGAL

EQUITY FUNDING

VALUATION

INTERIM

Chateau Amsterdam

Sharefunders heeft Chateau Amsterdam begeleid bij het ophalen van 900 duizend euro aan groeikapitaal in een publieke fundingronde.

Chateau Amsterdam is een “urban winery” die wijn produceert in het centrum van Amsterdam. Deze wijn wordt verkocht via de winkel en een webshop.

Sector: Beverage
Fase: Start-up

LEGAL

EQUITY FUNDING

VALUATION

BioBouwgroep

Sharefunders heeft BioBouwgroep begeleid met het verkrijgen van 250 duizend euro aan groeikapitaal bij twee private investeerders.

BioBouwgroep is meer (online) bouwmarkt voor duurzame en circulaire bouwmaterialen voor ecologisch biobased bouwen.

Sector: Sustainable Construction
Fase: Grown-up

LEGAL

EQUITY FUNDING

VALUATION

Smyle

Sharefunders heeft Smyle begeleid bij het ophalen van 1.5 miljoen euro aan groeikapitaal in een publieke fundingronde.

Smyle verkoopt duurzame vervangers van mondverzorgingsproducten in de vorm van tabletten. Hierdoor draagt Smyle bij aan het terugdringen van de hoeveelheid plastic afval.

Sector: Sustainable Cosmetics
Fase: Start-up

LEGAL

EQUITY FUNDING

VALUATION

Sun Tank

Sharefunders heeft Sun Tank begeleid bij het ophalen van 130 duizend euro aan groeikapitaal in een publieke fundingronde.

Sun Tank produceert en verkoopt batterijen die zonne-energie kunnen opslaan die opgewekt wordt via zonnepanelen op woningen. Deze batterijen worden op een slimme manier verwerkt in muren vloeren en daken zodat deze zo min mogelijk ruimte in beslag nemen.

Sector: Sustainable Construction
Fase: Start-up

LEGAL

EQUITY FUNDING

VALUATION

The Gym Society

Sharefunders heeft The Gym Society begeleid met het ophalen van 200 duizend euro aan groeikapitaal in een publieke fundingronde.

The Gym Society is een lifestyle-fitness keten actief met meerdere vestigingen in meerdere landen van Europa. 

Sector: Health
Fase: Scale-up

LEGAL

VALUATION

ACQUISITION

De Bolster

Sharefunders heeft De Bolster begeleid met het ophalen van 4.5 miljoen euro aan groeikapitaal in één publieke fundingronde. De publieke fundingronde van De Bolster Organic Seeds was de grootste sharefundingronde van Nederland in 2022.

 
De Bolster Organic Seeds is een biologische zaadveredelaar uit Epe en heeft diverse productielocaties in Nederland en Moldavië. De Bolster bekleed zowel de zakelijke markt als de particuliere markt en levert zaden aan klanten door heel Europa.
 
Sector: Bio-Agriculture
Fase: Grown-up

LEGAL

EQUITY FUNDING

VALUATION

SLA

Sharefunders heeft SLA begeleid met het ophalen van ruim 1.3 miljoen euro groeikapitaal in een publieke fundingronde.

SLA is een (franchise)keten van fast-casual restaurants met groenten in de hoofdrol. SLA heeft inmiddels 14 vestigingen verspreid over Nederland die elk worden bediend vanuit een centrale keuken in Amsterdam.

Sector: Food
Fase: Scale-up

LEGAL

VALUATION

ACQUISITION

The Happy Pear

Sharefunders heeft The Happy Pear begeleid bij het ophalen van 2.5 miljoen euro aan groeikapitaal in een publieke fundingronde.

The Happy Pear is een Ierse producent en verkoper van plantaardige maaltijden en voedselproducten. Het bedrijf verkoopt haar producten door heel Ierland en de producten zijn binnenkort ook beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk. Naast voedselproducten is de Happy Pear ook bezig met het creëren van educatieve content in de vorm van boeken en podcasts.

Sector: Food
Fase: Grown-up

LEGAL

Valuation

Equity Funding

Yummygums

Sharefunders heeft Yummygums geholpen bij het ophalen van 1.4 miljoen euro aan groeikapitaal in een publieke fundingronde.

Yummygums is een distributeur en verkoper van vitaminesupplementen in de vorm van snoepjes. Yummygums is continue bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten die te koop zijn bij alle bekende drogisterijen en via de webshop.

Sector: Cosmetics
Fase: Scale-up

LEGAL

Valuation

Equity funding

Spirited Union

Sharefunders heeft Spirited Union begeleid bij het ophalen van 900 duizend euro groeikaptaal in een publieke fundingronde.

Spirited Union is een rummerk uit Amsterdam. Naast grootschalige productie buiten huis heeft Spirited Union ook een eigen distilleerderij in Amsterdam. De specialiteit van Spirited Union is botanische rum. Op een unieke wijze wordt smaak aan de rum toegevoegd door de vaten waarop de rum ligt te infuseren met smaakmakers. Deze smaak wordt op die manier dan weer afgegeven aan de rum. Spirited Union is te koop bij Nederlandse drank(groot)handels en in de Verenigde Staten van Amerika bij diverse grote supermarktketens. 
 
Sector: Beverage
Fase: Start-up

LEGAL

Valuation

Equity Funding

Anne&Max

Sharefunders heeft Anne&Max begeleid bij het ophalen van 1.4 miljoen euro groeikapitaal in een publieke fundingronde.

Anne & Max is een franchiseketen van huiskamerrestaurants verspreid over heel Nederland. Met 25 vestigingen is Anne & Max een bekend fenomeen en niet weg te denken in het staatbeeld van diverse grote steden. Naast het openen van nieuwe franchise vestigingen is Anne&Max ook bezig om nieuwe vestigingen te openen in eigen beheer.

Sector: Food
Fase: Grown-up

LEGAL

Valuation

Equity funding

De Fryske

Sharefunders heeft De Fryske geholpen met het ophalen van 750 duizend euro aan groeikapitaal in een publieke fundingronde.

De Fryske is een kaasmaker uit Friesland met een unieke focus op duurzaamheid en biodiversiteit. Het kaasmerk koopt de kaas op transparante wijze in bij boeren waarbij ze een eerlijke prijs willen betalen voor hun producten, deze boeren doen op hun beurt er weer alles aan om de biodiversiteit in hun weides de vrije loop te laten. De kazen van de Fryske zijn te koop via diverse supermarkten in Nederland en verschillende groothandels. Het logo van De Fryske is een Grutto, en De Fryske doet er alles aan om deze vogel weer terug te laten keren in het weidelandschap van Friesland.

Sector: Food 
Fase: Start-up

LEGAL

Valuation

Equity Funding

Purpose Real Estate

Sharefunders heeft Purpose Real Estate geholpen met het ophalen van 230 duizend euro groeikapitaal om hun beheermaatschappij en operatie op te schalen. Daarnaast helpt Sharefunders Purpose Real Estate ook met het managemen van hun aandeelhoudersgroep en het oplossen van diverse financiële vraagstukken binnen de operatie.

Purpose Real Estate is een vastgoedinvesteerder en beheerder met een woonconcept wat zich richt op starters op de woningmarkt. Purpose probeert de startersmarkt open te breken door een betaalbaar maar compleet verzorgd woonaanbod te bieden aan haar huurders. Dit alles met transparantie over de totstandkoming van huurprijzen en servicekosten hoog in het vaandel. Naast het exploiteren van het woonconcept is Purpose ook een vastgoedontwikkelaar en eindbelegger voor de objecten waar zij hun studio’s in plaatsen.

Sector: Real Estate
Fase: Start-up

LEGAL

Valuation

Equity funding

Community management

Interim

Purpose Real Estate - Funding (Publiek)

Sharefunders begeleidt Purpose Real Estate bij het ophalen van groeikapitaal in een publieke fundingronde. De fundingronde zal naar verwachting in het najaar van 2022 live gaan.

Purpose RE is een vastgoedontwikkelaar die gebouwen ombouwt tot studio’s gefocust op starters. Naast het verhuren van studio’s heeft Purpose ook een uniek woonconcept bedacht voor huurders.

Sector: Sustainable Real Estate
Fase: Start-up

LEGAL

Finance

Anne & Max - Funding (Publiek)

Sharefunders begeleidt Anne & Max bij het ophalen van groeikapitaal in een publieke fundingronde. De fundingronde zal naar verwachting in het najaar van 2022 live gaan.

Anne & Max is een keten van restaurants die in heel Nederland actief is. Het bedrijf is gefocust op ontbijt, brunch, lunch en koffie.

Sector: Food
Fase: Scale-up

LEGAL

Finance

Wil je weten hoe je jouw bedrijf kunt laten groeien?